CV Mieke Brandsema

Huidige werk

Praktijk Mieke Brandsema
voor Haptotherapie en Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

2008 – heden, ‘Met Stip’ Zorgprofessionals onder één dak te Nieuwerkerk a/d IJssel

-van overleven naar leven en voluit leven-

Als haptotherapeut werk ik met voelen en met de tast. Ik help mensen om vanuit gespannenheid, verharding, wantrouwen of geslotenheid te ontwikkelen naar verzachting, openen, in contact met zichzelf en de ander. Door deze ontwikkeling kan er een betere balans ontstaan tussen denken, voelen en handelen en kan men meer levenslust ontwikkelen.

Mijn aandachtsgebieden zijn divers. Onder andere onveilige jeugd, trauma en stress, overspannenheid/burn-out, lichamelijke klachten in combinatie met emotionele klachten (ook na een revalidatieproces) en relaties.

Ik ben tevens geschoold in Experiëntieel Lichaamswerk, PSYCH-K®, Critical Alignment Yoga Therapie, LomiLomi massage en Reflexintegratie en en Access Bars®. Voor meer informatie zie hieronder bij ‘Relevante scholing’.

Relevante scholing

Haptotherapie en Haptonomie
Academie voor Haptonomie te Doorn
GZ-Haptotherapeut, Post-HBO

2004 – 2010
www.haptonomie.nl
Afstudeerscriptie: 'Groeien heeft voeten in de aarde',
Groei naar vrijheid en autonomie na een onveilige jeugd.

HBO medische basiskennis te Amersfoort

2010 – 2011

Hogeschool van Utrecht
Bijscholing DSM IV en Psychopathologie

2014

RINO Amsterdam
Module Wetenschap en Haptotherapie

2019

Nascholingen Haptotherapie en Haptonomie

Experiëntieel Lichaamswerk (ELW)

Bij Joeri Calsius, Osteopaat D.O. en Lichaamsgericht, Psychodynamisch Psychotherapeut, Experiëntieel Lichaamswerk (ELW) is een recente en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor psychosomatische klachten of symptomen zoals spanning, pijn en stress. Technieken uit zowel lichaamstherapie als psychotherapie worden hierin geïntegreerd. Via zachte of meer intense ‘myofasciale’ weefseltechnieken en spanning- regulerende bewegingen worden gespannen zones en blokkades losgemaakt en leert de cliënt zijn of haar lichaam weer beter kennen en beleven.
Boek: ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet’, een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie, Joeri Calsius.

PSYCH-K®

Eenvoudig belemmerende overtuigingen en stress transformeren.
https://www.dewerff.net/psych-k/

Access Bars® Class
Meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest door drukpunten op je hoofd heel licht aan te raken.
Innerlijke Kracht Training & Coaching, Den Haag, 2020

Critical Alignment Yoga en Therapie
Leveltrainingen Critical Alignment Yoga Basis, lesgeven in Critical Alignment en Critical Alignment Therapie opleiding bij Gert van Leeuwen, Amsterdam

2015 – 2017
Stress, trauma en emoties geven spanning in onze spieren. Spieren trekken dan ons skelet in een verkeerde houding. Door de hulpmiddelen en oefeningen bij Critical Alignment beweeg je weer naar je natuurlijke stand. Dan kan er steeds meer stilte ontstaan in het denken. Verstoring van de samenwerking tussen houdings- en bewegingsspieren leidt tot blokkades in bewegingsketens en geeft klachten aan het bewegingsapparaat. Critical Alignment herstelt de samenwerking tussen houdings- en bewegingsspieren en daardoor de relatie met het eigen lichaam.
www.criticalalignment.nl

Reflexintegratie
Svetlana Masgutova Education Institute for Neurosensorimotor Reflex Integration

2015 – 2016
www.masgutovamethode.nl

Reflexen komen normaal gesproken onder controle in de babytijd. Wanneer een aantal reflexen onvoldoende zijn geïntegreerd blijven ze op de voorgrond aanwezig met alle gevolgen van dien. Je moet dan denken aan problemen op het gebied van gedrag, leren, houding, motoriek, aandacht, overprikkeling of stressklachten. Reflexen kunnen ook later in het leven weer actief worden door ziekte, ongeval of trauma. Reflexintegratie is gericht op het herstel en de rijping van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen). Daar waar primaire reflexen nog onvoldoende in het centrale zenuwstelsel zijn geïntegreerd, blijven signalen uit de hersenstam ervoor zorgen dat het lichaam nog steeds op reflexmatige manier moet reageren.

LomiLomi Massage
Malamalomi opleiding Lomilomi Hawaiian Temple Bodywork Amsterdam

2013 – 2014
Advanced LomiLomi Temple Bodywork, Malamalomi, Amsterdam, 2015 en 2019
Een LOMILOMI Tempel Massage is in één woord: GENIETEN!
Kenmerkend voor deze massage uit Hawaii is de warme koesterende aanraking die jou helpt jezelf te omarmen met alles wat je bent. De massage wordt uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen, warme olie en lange vloeiende bewegingen in een constante flow over het hele lichaam. Dit ontspant je hele wezen en helpt je om oude patronen en geloofsovertuigingen los te laten die in de cellen van je lichaam liggen opgeslagen. Je energie kan weer vrij stromen en je kunt weer ruimte ervaren in je lichaam en in je geest. Tijdens een sessie wordt je lymfesysteem geactiveerd en gereinigd, je bloedsomloop gestimuleerd en je spieren zodanig behandeld dat stress en overbelasting kunnen worden losgelaten. Voorafgaand aan de sessie is het mogelijk om een intentie uit te spreken, iets wat je op dat moment in je leven aan het hart gaat. Dit wordt de focus van je sessie.

Overige Werkervaring

Medeoprichter en secretaris
Broodfonds Rotterbammetje

2014 – 2017 Rotterdam en omgeving
Solidariteitsfonds om arbeidsuitval door ziekte bij kleine zelfstandigen te ondervangen.
www.broodfonds.nl

Medisch maatschappelijk werker
Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam

juli 2013 – oktober 2013 (4 maanden) Rotterdam, zwangerschapsvervanging Begeleiden van (poli)klinische revalidanten en verpleeghuisbewoners, begeleiden van familie, rouwverwerking, balans draaglast-draagkracht, organiseren van ontslag. Dit alles vanuit een multidisciplinaire samenwerking. Doelgroep: 55+ met een somatische aandoening (o.a. CVA, amputatie of tumor).

Algemeen maatschappelijk werker
Kwadraad

2006 – 2012 (6 jaar), gemeente Zuidplas
Problematiek: rouwverwerking, dreigende burn-out, werk gerelateerde problematiek, ziekte en vermoeidheid, depressiviteit, relatieproblematiek, ouderen in zorgcentrum, financiën, multiproblem gezinnen, huiselijk geweld en opvoedvragen. Tevens voor cliënten met psychische klachten zoals borderline en verslavingsproblematiek of met een verstandelijke beperking een vast steunpunt. Intensieve samenwerking met huisartsen en netwerkpartners. Methodiek: kortdurend (vijf tot tien gesprekken) en oplossingsgericht. Doelgroep: alle leeftijden.

Revalidatie maatschappelijk werker en
schoolmaatschappelijk werker Mytylschool de Brug
Rijndam revalidatiecentrum

1998 – 2006 (8 jaar) Ringdijk, Rotterdam Problematiek: rouwverwerking, organiseren van dagelijks leven, balans draaglast- draagkracht en steun organiseren. Groepswerk activiteiten. Betrokken bij het behandelprogramma kinderen/jongeren met functionele klachten / chronische vermoeidheid. Multidisciplinaire samenwerking. Doelgroep: ouders van een kind met een handicap. Multicultureel.

Coördinator Kindertelefoon
SGJ Jeugdzorg

1995 – 1998 (3 jaar) Utrecht Coördineren van vrijwilligers.

Schoolmaatschappelijk werker
Penta College

1994 – 1995 (1 jaar) Spijkenisse en Hoogvliet Laagdrempelige hulp voor scholieren en ouders. Tevens groepswerk activiteiten. Intensieve samenwerking met het onderwijs.

Algemeen maatschappelijk werker
Stichting de Driehoek

1992 – 1992 (minder dan een jaar) Rotterdam Problematiek: rouwverwerking, seksualiteit, relatieproblematiek, dreigende burn-out, levensbeschouwelijke vragen, depressiviteit. Groepswerk activiteiten. Intensieve samenwerking met psychiater. Doelgroep: alle leeftijden.

Maatschappelijk werker ambulante gehandicaptenzorg
Stichting Sprank

1991 – 1992 (1 jaar) Utrecht Maatschappelijk werk voor ouders en kinderen met een handicap. Problematiek: rouwverwerking, balans draaglast-draagkracht, steun organiseren en levensbeschouwelijke vragen. Groepswerk activiteiten. Doelgroep: ouders van kinderen met een handicap en jong volwassenen met een handicap.

Algemeen maatschappelijk werker
Stichting de Driehoek

1989 – 1990 (1 jaar) Rotterdam en Amersfoort Problematiek: rouwverwerking, seksualiteit, relatieproblematiek, dreigende burn-out, levensbeschouwelijke vragen, depressiviteit. Groepswerk activiteiten. Intensieve samenwerking met psychiater. Doelgroep: alle leeftijden.

Leerling radiodiagnostisch laborant
Rijnland Ziekenhuis

1985 – 1987 (2 jaar) Leiderdorp Het maken van röntgenfoto's, assisteren bij röntgenonderzoeken en assisteren bij de OK.

Overige scholing

GH Zwolle
Maatschappelijk werker, HBO- MWD

1987 – 1991

Schoolmaatschappelijk werk

Algemeen maatschappelijk werk

Geregistreerd GZ- Haptotherapeut bij de Vereniging Van Haptotherapeuten, registratienummer 603
AGB- zorgverlenerscode Haptotherapeut: 90.041565, AGB- praktijkcode Haptotherapie: 90.50391
KvK: 24443922